Home Fremhevet Faktuell prosjektet ble lansert i Rådhuset

Faktuell prosjektet ble lansert i Rådhuset

0
Faktuell prosjektet ble lansert i Rådhuset
Deltakerne fikk også mulighet til å se en utstilling av arbeidet ungdommen fullførte.

Lanseringseremoni for Faktuell Prosjektet ble holdt i Rådhuset den 17. juni der prosjektgruppen, samarbeidspartnere, ungdommer og deres foreldre var tilstede. Ungdom som var med i prosjektet presenterte det arbeidet de hadde gjort etter 4 helger med intensiv kurs innen journalistikk og media.

Seremonien begynte med at tidligere informasjonsjef i Oslo Kommune, Erik Hansen ønsket alle velkommen før 9 år gammel Matias Rugsveen fortryllet deltakerne med trekkspill og satte stemningen i salen. Seremonien forsatte med at Abdurrahim Gunaydin, daglig leder i Norsensus Mediaforum, og medlemmer av rådgiverpanelet Robert Wallace Vaagen, Heidi Biseth og Kristin Beate Vasbø fortalte om Faktuell prosjektet, hvordan den startet og hvordan prosjektet skal føres videre.

Deltakerne fikk også mulighet til å se en utstilling av arbeidet ungdommen fullførte innen journalistikk og fotografering. Seremonien ble avsluttet med at ungdommene fikk utdelt sine diplomer for å ha gjennomført kursene.

Om Faktuell Prosjektet

Faktuell er et ungdomsgenerert medieprosjekt som har som hovedmål å styrke ungdoms mediekunnskap og hjelpe dem med å holde i gang og drifte en nettbasert publikasjon. Prosjektet er rettet mot ungdom mellom 14-18. Prosjektet har til hensikt å skape samfunnsmessig og politisk engasjement, samt styrke de unges interesse for ytringsfrihet og demokrati i praksis. Dette skal oppnås gjennom å kanalisere deres digitale kompetanse inn i produksjon av et meningsfylt medieprodukt.

Hovedmålet med prosjektet er å trene ungdommer i journalistikk, samt stimulere dem til å uttrykke seg fritt og dele sine ideer og meninger effektivt med et reelt og bredt publikum. Vi bruker media som et verktøy for ungdommer til å føre et aktivt samfunnsengasjement og utvikle seg selv, sitt lokalsamfunn og verden for øvrig.

Faktuell prosjektet startet i april med deltakelse av 10 ungdommer fra ungdomsskoler og videregåendeskoler i Oslo. Deltakende ungdom fikk kurs i journalsitikk, mediaetikk, fotografering, kommunikasjon og design. I slutten av kursene produserte ungdommen nyhetsartikler og kommentar innlegg om varierte temaer som boligmarkedets påvirkning på integrasjon i samfunnet, mangel på helsesøstere på Oslo-skolene og aktiv dødshjelp.