Praksisplass for ungdommer

faktuell_call

  • Er du en samfunnsengasjert ungdom mellom 14-20 år?

  • Ønsker du å ha en arbeidsplass midt i sentrum?

  • Har du et hjerte for journalistikk, film, fotografering eller design?

Da har vi gode nyheter for deg!

Vi har åpnet opp seks praksisplasser for ungdommer som ønsker å bli bedre medieskapere og informasjonsformidlere til å være en del av en redaksjonsgruppe.

Send din søknad her

Praksisplassene er som redaksjonsmedarbeidere på tidsskriftet Faktuell.

FAKTUELL-LOGO-N-1402

Faktuell er et online tidsskrift for ungdom fra Norsensus Mediaforum, en norsk frivilligorganisasjon med fokus på mediekompetanse og design. Faktuell har som mål å sette fokus på alt som er viktig for ungdom i Norge og har ungdom som journalister, redaktører, webdesignere og mer. Faktuell gir først og fremst ungdom mulighet til å uttrykke seg og å få nyttig erfaring innen journalistikk og media. I tillegg legger Faktuell grunnlag for å møte viktige kontakter for fremtidig karriere og mye kvalitetstid med andre som har interesse for det samme. Faktuell er et sted hvor ungdommers stemme blir hørt. Bli med og definer fremtidens medier!

faktuell_website

Nettsiden Faktuell og praksisplassene er støttet av:

norsensus-mediaforum-retinaoxlo_logoLNU-CMYKOpen Society


Vi gir praksis innen arbeidsfeltene nedenfor og der et mulig å kombinere flere av disse og få erfaring i forskjellige områder.

Redaktør

Vi søker en aktiv og engasjert ung leder med massevis av ideer og gode norskkunnskaper som kan være med å bestemme innholdet i Faktuell.

Journalist

Vi søker deg som er nysgjerrig, nytenkende, klarer å se ting fra ulike perspektiver og som har lyst til å skrive om viktige saker i samfunnet.

Sportsjournalist

Liker du å følge med på og analysere sportshendelser? Da søker vi akkurat deg. Vi trenger en engasjert sportsjournalist som er kjent med norsk og internasjonal idrett og liker å skrive om sport.

Foto/videojournalist

Er du glad i å fotografere, og interesserer deg for lokale hendelser innen musikk, politikk, idrett og mer? I Faktuell får du muligheten til å utvikle dine fotojournalistiske evner.

Ansvarlig for PR og sosiale medier

Føler du deg dyktig på sosiale medier og ønsker å jobbe med Facebook, Twitter og andre sosiale medier?  Vi søker deg som er aktiv på sosiale medier og drømmer om en mulighet til å bruke dine evner i en profesjonell sammenheng.

Designer

Er du glad i visualisering, webdesign og har lyst til å få god praktisk erfaring i et elektronisk tidsskrift? Vi søker en engasjert og motivert designer med kreative ideer og et åpent sinn.

Digital markedssjef

Syns du markedsføring virker som et spennende arbeidsområde, og har erfaring med å skrive, undersøke og formidle? Vi søker en markedsfører for vårt tidsskrift, Faktuell.

Send din søknad her

faktuell_norge

Disse stillingene kan enkelt kombineres med skolegang og andre aktiviteter da det er veldig fleksibelt med tanke på tid, sted og hva du ønsker å jobbe med.

Minstekravet er en felles samling/møte en gang i måneden der vi diskuteter temaer til artikler og intervjuer og fordeler oppgaver mellom oss. På hver samling vil det være proesjonelle journalister, redaktører, designere fra norsk presse til stede. De vil være tilgjengelig for dere som mentorer og hjelpe til mens dere jobber med forskjellige oppgaver.

For å søke på praksisplass bør du:

være mellom 14 og 20 år

være samfunnsengasjert

være trygg i dine norskkunnskaper

ha gode kommunikasjonsevner

Viktigst av alt bør du være villig til å lære nye ting og forbedre deg i områdene nevnt ovenfor.

spiderman_selfie

Vi tilbyr:

  • en arbeidsplass i hjertet av Oslo med gode muligheter til selvutvikling

  • tilgang til et nettverk av profesjonelle i mediabransjen

  • gratis kurs og workshop i områder du ønsker å videreutvikle deg på

  • medlemskap og pressekort fra Norsk Journalistlag

  • tilbud om å delta på prosjektreiser rundt i Europa

 

 

Mer informasjon om stillingen får du hos prosjektleder i Norsensus Mediaforum, Vedat Sevincer på tlf. 413 93 141 og vedats@norsensus.no.

Send din søknad her