Story Seekers: Nordisk samling for historiefortelling og migrasjon.

Migrasjonseksperter, journalister og bloggere fra hele Norden kom til Oslo for et tre-dagers historiefortelling seminar i Litteraturhuset 6-8 juni 2017.

Story Seekers fokuserte på historiefortelling som er tilrettelagt for de interesserte i migrasjon, aktivister; ansatte i organisasjoner som jobber for flyktninger, asylsøkere og innvandrere; journalister, og bloggere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland.

“Vi trenger nye og gode historiefortellinger og historiefortellere i disse utfordrende tider. I kurset vårt ønsker vi å både inspirere med ekspert historiefortellere og utveksle erfaringer mellom de nordiske landene for å skape et mer inkluderende samfunn”, sier Vedat Sevinçer fra Norsensus Mediaforum.

Tom Byermoen fra VG, Nora Ibrahim fra NRK, Øystein Windstad fra LO Media og Karoline Andrea Ihlebæk fra Universitet i Oslo kom for å dele sine kunnskaper og erfaringer fra feltet.

Vårt mål er å øke deltakerne sine erfaringer innen historiefortelling og organisasjoners sin kapasitet til å kommunisere effektivt med samfunnet, samtidig styrke samarbeidet med journalister og bloggere for å øke forståelsen for inkludering i media.

Story Seekers er arrangert av Norsensus Mediaforum i samarbeid med Pocket Stories og støttet av Open Society Foundation og Enhet for Mangfold og Integrering.

Mer info om seminaret og prosjektet:

https://norsensus.no/reports/story-seekers-norway/

Related articles

Projects