Tur til Cluj, Romania for Your KITE entreprenørskap og media prosjekt

Norsensus Mediaforum, Fundatia Danis, FRSI og Information Society Development Foundations møttes i Romania for trening, team-building og videreutvikling av YourKite-prosjektet.

Cluj er en by med stor fokus på utdanning og entreprenørskap, og var derfor det perfekte stedet for viderelæring om akkurat dette. Vi besøkte et nylig etablert entreprenørprosjekt som Cluj Makers og eldre etablerte organisasjoner som Civitas. Vi fikk et innblikk i hvordan det var å komme i gang for slike organisasjoner og hvordan de har klart å etablere seg og fortsette som stabile og driftssikre organisasjoner.

Your Kite Prosjekt i Cluj
Your Kite Prosjekt i Cluj

I vår trening lærte vi om forskjellige typer lederskap og deres kvaliteter i ulike prosjekter og organisasjoner. Vi lærte også om å strukturere prosjekter, eget liv og organisasjoner i konkrete steg. Rektoren fra det lokale universitetet besøkte oss og fortalte om det lovende skolesystemet i Cluj.

Mange av oss fikk oppleve at fordommene vi hadde om Romania ikke nødvendigvis stemte overens med det vi opplevde i Cluj, som er en by med blomstrende utdanningssystem og med et voksende entreprenørskapssamfunn som er positive til fremtiden.

Tekst: Sven Inge Røste

The project is funded by the EU program Erasmus +: Youth. These materials contain recipient’s opinions and views. Neither the National Office for Erasmus +: Youth or the European Commission may be held responsible for the content.
 

Related articles

Polish Ukrainian Sisterhood sommer workshop

3.-9. juli 2023 ble det holdt en pedagogisk sommer...

Webinar «Norsk antidiskrimineringspraksis» – juni 2023

Som en del av prosjektet «Polish-Ukrainian Sisterhood» arrangerte vi...

Story Seekers: Nordisk samling for historiefortelling og migrasjon.

Migrasjonseksperter, journalister og bloggere fra hele Norden kom til...

Story Seekers Workshop: 6-8 Juni 2017, Oslo

Vi inviterer til en tre-dagers storytelling og media strategi...

Projects