Slik lærte ungdom om fotojournalistikk på Faktuell

Prosjektet Faktuell fortsetter sin virksomhet. Lørdag lærte ungdom masse interessante ting om fotojournalistikk.

Deichmanske bibliotek åpnet igjen kl 12 sine dører for ungdom og den første forelesningen ble om hvordan det er å være fotograf. Fery Nourkami fortalte om sitt liv. Og hva kan være mer interessant enn en livshistorie? Selv om deltakerne er fortsatt ganske unge og bare begynte på videregående, er det aldri for tidlig å tenke på hva man skal gjøre i livet. Da fortalte Fery om sitt ungdoms tviler og valget hun gjorde da hun var 15 år gammel. Det var en spennende historie med masse vanskeligheter som hun klarte å overkomme. I tillegg fortalte hun om flere prosjekter hun gjorde på Bilder Nordic school of photography. I en av dem var til og med kronprins Haakon involvert.

Etter en liten pause begynte James Aadne, også fotograf, et kort foredrag om grunnlegende prinsipper fotografiet bygger på. Da lærte ungdom svært viktige ting for å ta gode bilder. James fortalte at man må prøve å lage et bilde så godt som mulig først uten redigering i Photoshop, osv.

Den morsomste delen av verkstedet var når alle deltakere fikk en praktisk oppgave om å ta bilde med tittelen ”ensomhet”. Når alle viste sine prosjekter på skjermen var det ingen av dem som lignet på det andre. Noen bilder var skikkelig artige og dype.


Denne uken skal ungdom lære seg å lage videoer med både profesjonelle kameraer og mobiltelefoner. Om du er interessert i filmprodusering, velkommen onsdag på Deichmanske bibliotek kl 16:00.

Related articles

Innkalling til Årsmøte 2023

Årsmøte 2023 vil i år holdes fysisk ved Rådhusgata...

Kick off Platform for development of school volunteering

Platform for development of school volunteering officially kicked off on...

Innkalling til Årsmøte 2021

Årsmøte 2021 vil i år holdes fysisk ved Rådhusgata...

Innkalling til Generalforsamling 2020

Generalforsamling 2020 vil i år holdes digitalt via Google...

Projects