NRK TV-fotograf forteller ungdom om utfordringer innen videojournalistikk

Den tredje dagen av mediaverkstedet Faktuell gikk fort og var fruktbar.

Onsdag 2. September tok Deichmanske bibliotek imot gjesten fra NRK. Mohammed Alayoubi er TV-fotograf og regissør som var i år nominert til Den store journalistprissen for arbeid med undersøkende journalistikk i konfliktområder over flere år.

Alayoubi har enorme kunnskaper og rik erfaring fra konfliktene i Midtøsten. Han dekket alle nylige kriger fra den arabiske våren til borgerkrigen i Syria. Alayoubi er oprinnelig fra Libanon men var oppvokst i Norge. Han jobbet for mange forskjellige TV-kanaler, men i de siste 16 årene har han filmet bare for NRK, mest for Urix.

Fotografen begynte workshoppen med et kort foredrag om de grunnlegende prinsipper av videofilming som er utsnitt, blikk og posisjonering. Under forelesning prøvde alle deltakere å ta opp et videointervju med hverandre. Samtidig som Mohammed korrigerte småfeil og ga nyttige tips for filming.

Etterpå var fremtidens journalister klare for en uavhengig oppgave. Alle deltakere ble delt til grupper på 3 stykker (journalist, intervjuobjekt og fotograf) og trengte å lage tre intervjuer med hverandre med å bytte roller. Det var et morsomt spill, og resultatene viste at alle lærte mye fra denne workshoppen.

Verkstedet ble avsluttet med en kort debatt om moderne situasjonen i Midtøsten og hvordan en journalist bør oppføre seg i farlige og rørende situasjoner.

Lørdag fortsetter Faktuell med undersøkende journalistikk. Øystein Windstad fra NRK og HiOA professor Robert Vaagan skal fortelle hvordan man samler viktige opplysninger på en rask og riktig måte. Husk å melde deg på!

IMG_6728

Related articles

Projects