Stop-Motion! Slik laget ungdommer animasjonsfilmer

Lørdag kom tida for det mest spennende og morsomme verkstedet – Stop-motion. Stop-motion (eller punktfotografering) er en animasjonsfilmteknikk hvor man beveger ting og fotograferer gjenstander bilde for bilde til å skape en illusjon av selvstendig bevegelse når bildene etterpå vises som sammenhengende film.

Først viste Abdurrahim og Vedat flere enkle eksempler av filmer med stop-motion teknikk og forklarte, hvordan disse filmene ble laget. Noen av dem var veldig morsomme og ganske primitive, andre krevde mye tid og tålmodighet.

Stop-motion videoer kan lages i en mobilapp Stop Motion Studio. Veldig enkelt og gøy. Først jobbet ungdommene med å lage manuser og leirfigurer for sine filmer. Etterpå begynte de å ta bilde for bilde. Det var et ganske hardt arbeid, men i løpet av 2 timer klarte alle å ta rundt 100 bilder, som ble til en film.

image

På slutten av workshoppen kunne alle deltakerne se sine nylagde filmer på skjermen. De fleste innrømmet at det var det mest kreative og underholdende verkstedet av VISUALIZE IT prosjektet. Alle brukte sin fantasi til å lage noe vakkert og nyttig.

Det som deltakerne lærte fra dette verkstedet var at det viktigste alltid er å ha en god idé. I moderne verden finnes det masse tekniske muligheter til å fullføre dine idéer. Det eneste som trenges er å være kreativ.

Related articles

Projects