Home Blogg Stopp hatprat med graffiti i Bulgaria

Stopp hatprat med graffiti i Bulgaria

0

Norsensus Mediaforum deltok i prosjektet “Stop Hating Start LOVEing”, som fremmer No Hate Speech Movement og bekjempelse av hatefulle ytringer på en ikke-voldelig måte, med graffiti. Prosjektet ble organisert av bulgarske partnere – Alternativi International i Bansko, Bulgaria 20-27.mai som en del av Erasmus + KA1.

I løpet av denne uken har 30 deltakere fra Estland, Bulgaria, Ungarn, Portugal, Makedonia og Norge lært mer om hatprat sine årsaker og konsekvenser, ved å dele erfaringer og kunnskap fra ulike økonomiske og geografiske bakgrunn. De har også diskutert om hvordan man kan bekjempe hatefulle ytringer på en ikke-voldelig måte – gjennom graffiti – og har delt informasjon om dagens situasjon med hatprat i sine land, også eksisterende gode eksempler på å bekjempe den.

[aesop_gallery id=»9338″]

 

I løpet av prosjektet organiserte deltakerne en offentlig aksjon i byen Razlog, 5 km fra Bansko, og skapte graffiti for å vise hvordan hatefulle ytringer kan bli bekjempet på en visuell og fredelig måte.

 

 

Norsensus Mediaforum ble en offisiell norsk partner av No Hate Speech Movement Online i august 2014. Denne kampanjens verdier er nært knyttet til misjon av Norsensus, som er å hjelpe utviklingen av mediebruk og kunnskap i samfunnet – en viktig ingrediens for å kjempe mot hatefulle ytringer og diskriminering.

Siden da har Norsensus Mediaforum jobbet med No Hate Speech Movement i Romania som partner i prosjektet «Digital Literacy for High School Students to Fight Hate Speech and Discrimination in the Media», drevet av Senter for uavhengig journalistikk (CIJ).