Home Blogg Norsensus Mediaforum fremmer anerkjennelsen av ikke-formell utdanning og bygger strategiske partnerskap i Portugal

Norsensus Mediaforum fremmer anerkjennelsen av ikke-formell utdanning og bygger strategiske partnerskap i Portugal

0

Norsensus Mediaforum deltok i en ukes kurs med fokus på å etablere strategiske partnerskap og utvikle prosjekter innenfor Erasmus + KA2. Fra 10.-16.mai ble kurset for ungdomsarbeidere, ledere og prosjektledere holdt på Madeira i Portugal. Det var en del av N.I.C.E. – New Intervention with Creative Education, et bidrag trening ordning for å støtte Erasmus + Youth for å myndiggjøre de unge. Kurset ble arrangert av portugisisk nasjonale byrå for Erasmus + Aktiv Ungdom ved hjelp av tilretteleggere Carlos de Sousa Santos og Maya Doneva.

Norsensus Mediaforum er for tiden involvert i Erasmus + KA2 prosjekt – Your KITE Media og entreprenørskap prosjekt. Det er et strategisk partnerskap med to ideelle organisasjoner i Polen og en i Romania, med formål å utvikle digitale medier og kommunikasjonsevner av unge mennesker, fremme frivillig arbeid og faglig orientering, samt å utvikle kunnskap i entreprenørskap for ungdom å lette tilgang for dem til arbeidsmarkedet og å redusere arbeidsledigheten blant ungdom.

 

Det var 30 deltakere fra Madeira, fastlands-Portugal, Italia, Spania, Litauen, Slovakia, Bulgaria og Norge som var engasjert i kurset for å bygge strategiske partnerskap ved hjelp av ikke-formell utdanning. De utforsket forskjellige instrumenter for prosjektledelse og laget sine egne, diskuterte utfordringer av intellektuelle produkter og kvalitative og kvantitative indikatorer for prosjektaktiviteter. Programmet hadde som mål å forenkle prosessen av prosjektskriving og å hjelpe få godkjent prosjektene innenfor Erasmus + Key Action 2 – samarbeid for innovasjon og utveksling av god praksis.
Treningen fokuserte også på sosial innovasjon. På en av dagene besøkte deltakerne 3 eksempler på sosial innovasjon i Funchal: utvikling av protest-robot på Madeira Interactive Technologies Institute (MITI), sosial senter for ungdom og eldre mennesker og prosjektet The Art of Open Doors, som renoverte en av de eldste og kriminelle gatene i Funchal.

[aesop_gallery id=»9285″]

På slutten av kurset fikk Norsensus Mediaforum noen avtaler om å utvikle flere prosjekter i media med partnere i Europa.