Norsensus Mediaforum fremmer anerkjennelsen av ikke-formell utdanning og bygger strategiske partnerskap i Portugal

Norsensus Mediaforum deltok i en ukes kurs med fokus på å etablere strategiske partnerskap og utvikle prosjekter innenfor Erasmus + KA2. Fra 10.-16.mai ble kurset for ungdomsarbeidere, ledere og prosjektledere holdt på Madeira i Portugal. Det var en del av N.I.C.E. – New Intervention with Creative Education, et bidrag trening ordning for å støtte Erasmus + Youth for å myndiggjøre de unge. Kurset ble arrangert av portugisisk nasjonale byrå for Erasmus + Aktiv Ungdom ved hjelp av tilretteleggere Carlos de Sousa Santos og Maya Doneva.

Norsensus Mediaforum er for tiden involvert i Erasmus + KA2 prosjekt – Your KITE Media og entreprenørskap prosjekt. Det er et strategisk partnerskap med to ideelle organisasjoner i Polen og en i Romania, med formål å utvikle digitale medier og kommunikasjonsevner av unge mennesker, fremme frivillig arbeid og faglig orientering, samt å utvikle kunnskap i entreprenørskap for ungdom å lette tilgang for dem til arbeidsmarkedet og å redusere arbeidsledigheten blant ungdom.

 

Det var 30 deltakere fra Madeira, fastlands-Portugal, Italia, Spania, Litauen, Slovakia, Bulgaria og Norge som var engasjert i kurset for å bygge strategiske partnerskap ved hjelp av ikke-formell utdanning. De utforsket forskjellige instrumenter for prosjektledelse og laget sine egne, diskuterte utfordringer av intellektuelle produkter og kvalitative og kvantitative indikatorer for prosjektaktiviteter. Programmet hadde som mål å forenkle prosessen av prosjektskriving og å hjelpe få godkjent prosjektene innenfor Erasmus + Key Action 2 – samarbeid for innovasjon og utveksling av god praksis.
Treningen fokuserte også på sosial innovasjon. På en av dagene besøkte deltakerne 3 eksempler på sosial innovasjon i Funchal: utvikling av protest-robot på Madeira Interactive Technologies Institute (MITI), sosial senter for ungdom og eldre mennesker og prosjektet The Art of Open Doors, som renoverte en av de eldste og kriminelle gatene i Funchal.

[aesop_gallery id=»9285″]

På slutten av kurset fikk Norsensus Mediaforum noen avtaler om å utvikle flere prosjekter i media med partnere i Europa.

Related articles

Prosjektet «Polsk-ukrainsk søsterskap» avsluttes

Prosjektet "Polsk-ukrainsk søsterskap", initiert av Podkarpackie Association for Active...

Social Campaigns in Polish-Ukrainian sisterhood project are launched

Great news! Three new social campaigns have been launched,...

«Feast at the Golesz Castle» is over

An opportunity to take an interactive tour of Golesz...

Projects