Rumenske Studenter Besøker Norge

Rumenske Studenter fra Babadag, Bistrita og Botosani besøkte Norge for å presentere sine vellykkede advocacy kampanjer og for å se hvordan demokratiet mekanismen fungerer i Norge.

Ni studenter fra Dimitrie Cantemir (Babadag), Colegiul National Liviu Rebreanu, Colegiul Tehnic Infoel (Bistrita) og Colegiul National Mihai Eminescu (Botosani), ledsaget av sine lærere, hadde en studie besøk til Oslo fra 16 til 21 mai , under et program som ble utviklet for å gjøre dem kjent med rettsstaten, demokratiet og de mekanismer som sikrer driften av godt styresett.
Arrangementet ble gjennomført som en måte å berikende kunnskap og økt samarbeid mellom ungdommer i både Norge og Romania, å øke deres samfunnsdeltakelse i demokratiske beslutningsprosessen. Også, besøket rettet bidra til bedre gjensidig forståelse mellom Romania og Norge, og for å fremme et positivt bilde av Romania i Norge.
Besøket ga studentene mulighet til å møte med viktige offentlige institusjoner (Norsk Utenriksdepartementet, Stortinget, NRK, Nobels Fredssenter), ungdoms frivillige organisasjoner som Rødekors ORKIS, Universitetet i Oslo, Elvebakken Videregående.
Rumenske studenter klarte å imponere norske myndigheter med sin nøye forberedt og profesjonell påvirkningsarbeid i sine lokalsamfunn.
Statsekretær Ingvild Stub Næss vert den rumenske klubben i over en time, og elevene presenterte sine interesse kampanjer som ble utviklet og implementert for å produsere en positiv endring om presserende problemer som mobbing og diskriminering på lokalt nivå.
Også besøket ga sjansen elever og lærere til å samhandle med norske studenter, lærere, politikere, activisits, journalist og å bli kjent med utdanningssystemet i landet.
De ni studentene var vinnerne av advocacy kampanje konkurranse som ble arrangert i media literacy program for high school-elever i Romania, mellom april 2014 – juli 2015. Prosjektet ble gjennomført av ICJ Romania i samarbeid med Norsensus Mediaforum, og finansiert av EØS-midlene 2009-2014 i NGO-fondet for Romania.
Besøket – organisert av CJI, i samarbeid med Norsensus Media Forum – ble finansiert av Rumensk Ministry of European Funds, gjennom EØS-midlene 2009-2014.

Related articles

Projects